آرزوی تکمیل شبکه ملی اطلاعات کی محقق می شود؟
به گزارش سایت شیک، باآنکه پیشبرد شبکه ملی اطلاعات طی سال ها و در دولت های گذشته از برنامه های مهم دولتمردان محسوب می شد اما آهنگ پیشرفت آن با کندی رو به رو بود؛ با افتتاح دولت چهاردهم این انتظار و امید وجود دارد که تکمیل این شبکه که گویی به یک آرزو تبدیل گشته، به حقیقت بپیوندد.
به گزارش سایت شیک به نقل از ایسنا، شبکه ملی اطلاعات را میتوان به شکلی یکی از شناسنامه های کاری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در نظر گرفت. این پروژه چندین بار و در دوره های قبل مورد بررسی قرار گرفت و حتی اسماً افتتاح شد اما به عقیده کارشناسان، نتوانست آن چه را که مد نظر مسؤولان بود، کاملا به نمایش بگذارد.
به نقل از مسؤولان این حوزه، شبکه ملی اطلاعات شامل سه لایه زیرساخت، خدمات و محتوا می شود که مسؤولیت تکمیل هر یک از این لایه ها را بخش های مختلف بر عهده دارند. زیرساخت شبکه ملی اطلاعات شامل تجهیزات فنی همچون روتر، سوئیچ، فیبر نوری و لایه امنیت می شود که تأمین آن برعهده وزارت ارتباطات است.
خدمات این شبکه که روی زیرساخت جاری می شود، شامل پیام رسان ها، نقشه، موتور جست وجو، ایمیل است و لایه ی محتوا هم بر عهده ی بخش های مختلف است و تقریبا تمامی دستگاه ها را درگیر می کند. ازاین رو باآنکه بخش زیرساختی و اساس شبکه ملی اطلاعات باید توسط وزارت ارتباطات تأمین شود، اما درنهایت تکمیل شبکه ملی اطلاعات همکاری بخش های مختلف را می طلبد.
استفاده و توسعه شبکه ملی اطلاعات علاوه بر افزایش کیفیت و کاهش نرخ استفاده از اینترنت داخلی در مقایسه با اینترنت خارجی می تواند منجر به دسترسی کاربران بسیاری در روستاهای دور افتاده به اینترنت شود، بگونه ای که طی سالهای اخیر روند اتصال روستاها به اینترنت به واسطه این پروژه تسریع یافته بنابراین برقراری عدالت اجتماعی را میتوان یکی از مهم ترین اهداف شبکه ملی اطلاعات دانست.
پیشرفت ۶۴ درصدی شبکه ملی اطلاعات
باآنکه طی سال ها و در دولت های متعدد پیشبرد شبکه ملی اطلاعات از برنامه های مهم محسوب می شد اما پیشرفت آن با کندی رو به رو بود، بگونه ای که طی ۱۰ سال برپایه ارزیابی مرکز ملی فضای مجازی، تنها ۲۳ درصد پیشرفت داشت اما طی سه سال قبل و با همکاری دستگاههای متعدد به پیشرفت ۶۴ درصدی رسیده است و برپایه برنامه ریزی و آخرین گفته های مسؤلان دولت سیزدهم تا آخر سال جاری این عدد به ۷۵ درصد می رسد.
نکته قابل توجه اینست که عوامل و اقدامات گوناگونی در پیشرفت این پروژه تاثیر داشته است؛ به صورت مثال پیشرفت ۵۰ درصدی طرح پشتیبانی کامل زیرساخت های ارتباطی کشور از نسخه ۶ پروتکل اینترنت (IPv۶) و بهره برداری از زیرساخت خدمات ابری «ابر ایران» در ۹ نقطه کشور با مشارکت بخش خصوصی برای عرضه خدمات ابری به خدمات و سکوهای ایرانی، از دیگر اقدامات انجام شده برای تکمیل شبکه ملی اطلاعات است که عیسی زارع پور- وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت سیزدهم- در عرضه گزارش عملکرد سه ساله خود از آن یاد کرد.
شبکه ملی اطلاعات؛ مهم ترین برنامه وزارت ارتباطات دردولت چهاردهم
توسعه و پیشرفت شبکه ملی اطلاعات و رعایت عدالت ارتباطی از مهم ترین تأکیدات و اهداف این پروژه توسط دولت های مختلف عنوان شده است و با روی کار آمدن دولت جدید و شروع به کار سید ستار هاشمی در وزات ارتباطات همانند روال سابق بعنوان مهم ترین تکلیف شناخته شده است.
پیش دریافت رای اعتماد از نمایندگان مجلس توسعه شبکه ملی اطلاعات مبتنی بر فیبرنوری همچون مواردی بود که در برنامه های وی دیده شد و بعد از اعلام نتیجه نهایی وی در سخنرانی ها و برنامه های خود در مقام وزیر ارتباطات بارها به این پروژه بعنوان یکی از برنامه و اهداف خود اشاره نموده است.
او در این حوزه گفته است: توسعه شبکه ملی اطلاعات همچون مهم ترین برنامه های وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در دولت چهاردهم است که معتقدیم در هر گام برنامه های طراحی شده، باید به آنچه اسناد بالادستی از ما می خواهد، بیشتر از گذشته جامه عمل بپوشانیم. حاکمیت برای بهبود جایگاه حکمرانی خود احتیاج به ابزارهای قوی دارد. ابزارهایی که بتواند در ساحت های مختلف بهترین وضعیت کاربری را برای مردم تضمین کند و امنیت را بر مرزهای دیجیتال ایران برقرار کند.
مسئله ای که محمد رضا عارف - معاون اول رئیس جمهور هم به علت اهمیت این مورد به آن اشاره نموده است. به قول این مقام مسئول تکمیل شبکه ملی اطلاعات، حالا به یک آرزوی دولت های مختلف تبدیل گشته و این در شرایطی است که در این عرصه متخصصان خوبی داریم و امیدواریم که این آرزو به دست دکتر هاشمی به حقیقت بپیوندد و نیاز خودمان را مرتفع نماییم.
منبع: سایت شیك
این مطلب سایت شیک را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب