سایت شیک : طراحی سایت

بررسی میزان ظرفیت پهنای باند اینترنت

بررسی میزان ظرفیت پهنای باند اینترنت

سایت شیک: توسعه نقاط اتصال کشور به اینترنت در سالهای قبل حاکیست که هم اکنون حدودا در همه مرزهای غربی، شمالی و جنوبی ما اتصال اینترنت وجود دارد و بنا بر این امکان قطع اینترنت کشور به یک باره و به سبب قطعی یک مسیر، حدودا وجود نداشته و اگر از یک ورودی قطعی اینترنت داشته باشیم، می توان آنرا از ورودی های دیگر جبران کرد.



به گزارش سایت شیک به نقل از ایسنا، از زمانی که کاربر می کوشد به اینترنت متصل شود تا آن زمان که پاسخ را دریافت کند، مسیری طی خواهد شد و در هر کجای این مسیر اگر اختلالی پیش بیاید، روی ارتباطات بصورت کلی، اثر می گذارد اما سوالی که ممکنست مطرح شود این است لازمه افزایش کیفیت و سرعت اینترنت یک کشور چیست؟

سال گذشته چندین بار خبر قطعی فیبر نوری و از دست رفتن پهنای باند بین الملل شرکت ارتباطات زیرساخت منتشر گردید و در ماه های آذر و دی ماه سال ۱۴۰۰، قطعی هایی در زمینه اینترنت بین الملل رخ داد که البته به سرعت بازیابی شد و باردیگر در مدار مصرف قرار گرفت. همین طور ۴۰۰ گیگ ظرفیت پهنای باند بین الملل کشور بدنبال بحران اوکراین از دست رفته بود، که این ظرفیت هم جبران شد.

کارشناسان حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات معتقد هستند با قطعی های این چنینی، اینطور بنظر می رسد که ۱۰ درصد از مجموع ظرفیت پهنای باند کم شده و این موجب می شود که همه کاربران، سرعتشان در وضعیت پیک مصرف، ۱۰ تا ۲۰ درصد کاهش پیدا کند؛ همین طور این قطعی ها، موجب می شود کیفیت بازی ها به شدت افت کند و پینگ گیم ها بیش از چیزی که کیفیت اینترنت کاهش پیدا کرده، تحت تاثیر قرار می گیرد.

ممکن است برخی اختلالات مقطعی در شبکه اینترنت در ساعات پیک مربوط به قطعی این ظرفیت پهنای باند بین الملل باشد برای اینکه در ساعات غیر پیک ترافیک، مشکلی از نظر ظرفیت پهنای باند وجود ندارد و ظرفیت فعلی شبکه زیرساخت بالاتر از حد تقاضاست اما در ساعات پیک ترافیک که مصرف کاربران بیشتر می شود، قطعی احتمالی کابل دریایی و پهنای باند مقداری مشکلات به وجود می آورد.

امسال در روز جهانی ارتباطات، پروژه های وزارت ارتباطات و فناروی اطلاعات بهره برداری و در همین راستا از دو پروژه شرکت ارتباطات زیرساخت کشور هم افتتاح شد؛ اهداف و ظرفیت این دو پروژه، شامل توسعه تبادل ترافیک IXP بین الملل شهید فخری زاده در تهران به میزان چهار ترابیت برثانیه و همین طور توسعه ظرفیت مراکز تبادل داده داخل کشور از شش به ۲۴ و به میزان ۱۸ ترابیت برثانیه در مدت شش ماه اعلام گردید.

از جمله دستاوردهای این پروژه، ارتقاء جایگاه شرکت ارتباطات زیرساخت در زمینه بین الملل، ارائه سرویس و افزایش ظرفیت قابل ارائه به اپراتورهای داخلی و خارجی، تمرکززدایی ترافیک از مرکز تهران و توزیع بار ترافیک محتوای داخلی در کشور، افزایش امنیت اطلاعات و کیفیت سرویس، کاهش قیمت توزیع و پایداری دسترسی به محتوای داخلی، صرفه جویی در پهنای باند انتقالی به داخل کشور و سایر موارد است.

اما اقدامات دیگر در شرکت ارتباطات زیرساخت شامل افزایش ظرفیت شبکه انتقال با بهره گیری از تجهیزات بومی با حداقل ظرفیت ۲۰ ترابیت برثانیه، افزایش ترانزیت ترافیک بین الملل به میزان حداقل سه ترابیت برثانیه، اجرای طرح اصلاح مهندسی ترافیک داخل و بین الملل، است.

اکنون در مناطق پرجمعیت اگر دکل های مخابراتی کم باشد، کاربر احساس کندی سرعت می کند؛ همین طور ارتباط کاربر، مبتنی بر سیم های مسی است که سرعت محدودی دارد، بر همین اساس، مسئولان شرکت ارتباطات زیرساخت معتقدند توسعه فیبر نوری لازمه افزایش کیفیت و سرعت اینترنت است و بر راه اندازی نهضت فیبر نوری در کشور تاکید کرده اند.
طبق اعلام مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت در شهریور ماه سال جاری سرعت اینترنت ثابت در کشور ۱۰مگابیت برثانیه است و می توان با برخورداری از فیبر نوری سرعت را تا ۱۰۰ مگابیت و حتی یک گیگابیت برثانیه افزایش داد و کیفیت سرعت اینترنت را تضمین نمود.
بگفته وی ظرفیت پهنای باند شبکه انتقال از سال ۱۳۹۶ تا سال ۱۴۰۰ از ۱۰ هزار و ۴۱ گیگابیت برثانیه به ۳۶ هزار و ۳۱۳ گیگابیت بر ثانیه رسیده است. در کنار آن ظرفیت اینترنت پهنای باند بین الملل که از سال ۱۳۹۶ تا آخر سال گذشته از ۱۵۰۰ گیگابیت بر ثانیه به ۷۱۱۹ گیگابیت برثانیه رسیده که حکایت از افزایش ۴.۷ برابری دارد.
همین طور ظرفیت پهنای باند داده های داخلی از سال ۱۳۹۶ تا آخر سال ۱۴۰۰ از ۶۹۸۶ گیگابیت بر ثانیه به ۳۲ هزار گیگابیت برثانیه رسیده است؛ علاوه بر آن ترانزیت بین الملل از سال ۱۳۹۶ تا آخر سال پیش از ۱۵۰۰ گیگابیت بر ثانیه به ۴۹۴۴ گیگابیت بر ثانیه رسیده است.

طبق این گزارش مدتهاست لایه تجمیع که در اختیار شبکه مخابرات است، نوسازی نداشته و از سرعت پیشرفت شبکه، عقب مانده است؛ بنا بر این دولت سیزدهم تصمیم دارد اپراتورهای ثابت و سیار را درگیر مقوله فیبرکشی تا منازل کند تا کار با سرعت بیشتری پیش رود. از سال قبل تا حالا دسترسی به فیبر نوری به دو میلیون رسیده و تا اختتام این دولت طبق گفته مسئولان آنرا به ۲۰ میلیون دسترسی می رسانند.

اینترنت ADSL که در ایران بعد از اینترنت موبایل، کاربران بسیاری دارد، جزو قدیمی ترین خدمات اینترنت در جهان است و می توان روی خطوط تلفن ثابت، بدون نیاز به کابل کشی و نصب خطوط جدید، اتصال ADSL را ایجاد کرد؛ اینترنتی که ارزان است و نسبت به انواع دیگر اینترنت پهن باند راه اندازی سریع و ساده تری دارد، اما با محدودیت هایی همچون سرعت دانلود کمتر از ۲۴ مگابیت بر ثانیه و سرعت آپلود کمتر از دو مگابیت روبه روست.

در عین حال، یکی از انواع جدید اینترنت ثابت، اینترنت فیبر نوری (FTTx) مبتنی بر کابل های فیبر نوری است که از کابل های مسی یا خطوط تلفن استفاده نمی کند و کابل های فیبر نوری انتقال دهنده اطلاعات هستند. به سبب استفاده اینترنت فیبر نوری از سیگنال های نوری، کیفیت و سرعت بیش تری نسبت به ADSL دارد و می تواند یک کیفیت و سرعت را بدون در نظر گرفتن فاصله کاربر تا سرویس دهنده ارائه دهد و سرعت های دانلود و آپلودی بیش از یک گیگابیت عرضه نماید. بنا بر این تاکید مسئولان هم ضرورت توسعه فیبر نوری در کشور است.

به گفته وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات راه اندازی فیبرنوری یک پروژه ۱۰ ساله است، اما تلاش می شود ظرف سه یا چهار سال این کار انجام شود؛ این کار یک کار بزرگ و ملی است و همه بخش های مختلف باید پای کار بیایند تا این کار محقق شود.





منبع:

1401/07/23
08:38:54
5.0 / 5
458
تگهای خبر: اپراتور , ارتباطات و فناوری اطلاعات , اینترنت , بازی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
طراحی سایت شیک
طراح سایت شیک