سایت شیک : طراحی سایت

اجرای ۱۰ درصدی طرح صیانت هم لطمه زننده است

اجرای ۱۰ درصدی طرح صیانت هم لطمه زننده است

یک کارشناس فناوری اطلاعات با اعلان اینکه اجرای طرح صیانت از نظر فنی امکان پذیر نیست، اصرار کرد که حتی اگر ۱۰ درصد این طرح هم پیاده سازی شود، به فعالیت هزاران فرد و کسب وکاری که در این عرصه کار می کنند، لطمه می زند.


میلاد نوری در گفتگو با ایسنا، با اشاره به اینکه طرح صیانت به صورت کلان به فضای مجازی پرداخته و طبق بررسی کارشناسان مختلف نتیجه اش احیانا به محدودیت و مسدودیت گسترده منجر می شود، اظهار داشت: اگر اینستاگرام و واتس اپ هم محدود شود اما وی پی ان ها در اختیار مردم باشد، به سرنوشت فعلی تلگرام، توییتر و یوتیوب منجر می شود که در عمل مسدود است، اما مردم در آنها حضور دارند. ازاین رو اگر سرویسهای خارجی قوانین ما را نپذیرند و مجوز نگیرند، یکی از طریق های مقابله این است که سرویسهای مختلف وی پی ان یا ابزارهای دور زدن فیلترینگ مختل شود.
وی افزود: ازاین رو نخستین کار این است که وی پی ان ها با شناسایی آی پی، پروتکل ها یا خود اپلکیشن ها مسدود خواهد شد. در بندی از آخرین نسخه طرح صیانت هم آمده که یکی از وظایف وزارت ارتباطات این است که این ابزارها را به صورت دوره ای شناسایی و مسدود کند. این اتفاق در سالهای گذشته مقطعی بوده ولی اکنون ادامه دار خواهد بود.
این کارشناس فناوری اطلاعات با اشاره به اینکه ابزار دور زدن فیلترینگ در ایران دو کاربرد دارد، اظهار داشت: فارغ از دور زدن فیلترینگ با فیلترشکن، استفاده دیگر این ابزارها، دور زدن تحریم است. هم اکنون بیشتر از ۸۰ درصد ابزارهای کار یک برنامه نویس تحریم است، همینطور خیلی از ابزارهای کار یک فعال دیجیتال مارکتینگ که در فروشگاه های ایران کار می کند، تحریم است. چون بسیاری از این ابزارهای بزرگ در ارتباط با شرکتهای گوگل هستند که خدماتشان تحریم است. یا زمانی که اینترنت قطع شده بود، شرکتهای فروش بلیت هواپیما، تاکسی ها و فروشگاه های آنلاین و دلیوری غذا همه در دسترس بودند. در حالیکه اینها خودشان تیم های دیجیتال مارکتینگ و برنامه نویسی دارند که از ابزارهای تحریم شده استفاده می نمایند. ازاین رو با مسدود شدن وی پی ان ها، در کار روزمره افراد هم خلل ایجاد می شود.
با حذف سرویسهای خارجی، افت کیفیت خواهیم داشت
نوری افزود: امکان دارد طراحان طرح صیانت برداشتشان این باشد که ما اگر بتوانیم ابزاری مانند اینستاگرام داشته باشیم که در لحظه همین به کاربر سرویس بدهد، مشکلی نخواهیم داشت. در حالیکه ما در آن صورت شاهد افت کیفیت خواهیم بود. برای مثال مدیران سرویسهای داخلی گفته بودند که ما اگر بخواهیم به همه کاربران ایرانی اینستاگرام سرویس دهی نماییم، از نظر زیرساختی امکان ذخیره سازی همیشگی ویدئوها و عکس ها را نداریم و امکان دارد بتوانیم در یک بازه سه ماهه این ذخیره سازی را انجام دهیم. این یک افت سرویس دهی است که بسیاری از طراحان طرح صیانت به آن فکر نکردند.
وی با اشاره به اینکه همینطور در طرح صیانت به جایگزینی پلت فرم ها فکر شده اما به محتوا فکر نشده است، اضافه کرد: در حالیکه برای جایگزینی اینستاگرام و یوتیوب فکر کردند، این مورد را در نظر نگرفتند که سرویسهای داخلی صرفاً محتوای ایرانی دارند. خیلی از دانشجویان، برنامه نویسان و معمارها در یوتیوب و اینستاگرام ویدئوهای انگلیسی را مشاهده و استفاده می نمایند. البته بعضی از طراحان گفته بودند که اگر این سرویسهای خارجی مسدود شود، تلاش می نماییم محتوای مفید آنها را در ایران کپی نماییم، در حالیکه سرویسهای مفید قابل شمارش نیست و امکان دارد ۱۰هزار سرویس مفید وجود داشته باشد. ما اگر بخواهیم اینها را کپی نماییم، زیرساخت کافی نداریم.
این کارشناس فناوری اطلاعات با اشاره به اینکه مطابق این طرح، همه کسب وکارهای ایرانی موظفند سرورهایشان را به ایران بیاورند، اظهار داشت: درواقع به صورت غیرمسقیم ذکر شده که این سرویس ها اجازه ندارند دیتای کاربر ایرانی را از ایران خارج کنند. از طرفی شرکتهای خارجی مانند گوگل و توییتر و تلگرام هم اگر می خواند در ایران فعالیت کنند، حتی اگر بتوانند مجوز هم بگیرند، باید سرورهای قسمت کاربران ایرانی یا حداقل CDNشان را به ایران بیاوند، در حالیکه اگر آنها هم بخواهند سرویس هایشان را به ایران بیاورند ما واقعا با کمبود زیرساخت مواجه می شویم.
طرح صیانت از نظر فنی امکان پذیر نیست
نوری با اشاره به اینکه اگر همه بندهای صیانت را کنار هم بگذارید، با هر سطح دانشی در فضای آی تی ایران مطمئن می شوید از نظر فنی که این طرح امکان پذیر نیست، اضافه کرد: اما مسئله این است که اگر این طرح به قانون تبدیل گردد، ابزاری در اختیار کمیسیون ویژه است. این کمیسیون اگر بتواند ۱۰ درصد این طرح را هم از نظر فنی پیاده سازی کند، به فعالیت هزاران فرد و کسب وکاری که در این عرصه کار می کنند، صدمه می زند. ازاین رو این که ما توان فنی لازم را نداریم، خیلی جای امیدواری نیست که اجرایی نخواهد شد، بلکه امکان دارد ۱۰ درصد آن اجرایی شود که همچنان صدمه خودش را می زند.
وی با اشاره به اینکه یکی دیگر از انتقادها به طرح صیانت این است که این طرح فارغ از دغدغه هایی که در ظاهر دارد، منجربه ایجاد رانت اقتصادی می شود، اظهار داشت: صیانت در بعضی موارد درآمدزایی هم دارد. مثلاً اگر یک سرویس مانند اینستاگرام قوانین ما را نپذیرد، یک بازه زمانی برایش در نظر گرفته می شود تا جایگزینی برای آن پیدا شده و مسدود شود، تا قبل از این که مسدود شود و پهنای باندش به سمت صفر برود، ترافیک اینستاگرام برای کاربران و تعرفه ای که از خدماتش استفاده می نمایند، امکان دارد دو یا سه برابر شود، یعنی اگر شما یک ویدیو در اینستاگرام می بینید، دو یا سه برابر یک پلت فرم ایرانی تعرفه خواهد داشت.
این کارشناس فناوری اطلاعات افزود: در بندی دیگر آماده که اگر بخواهیم دستگاهی مانند گوشی، تبلت یا تلویزیون هوشمند را وارد ایران نماییم و یکی از نرم افزارهای غیرمجازی که از ما مجوز نگرفتند، به صورت پیش فرض در آنها نصب شده باشد، تعرفه وارداتشان افزایش می یابد. ازاین رو بندهای مختلفی در این طرح وجود دارد که درآمد بوجود می آورد و این درآمد در یک صندوق در اختیار کمیسیونی که در این طرح دیده شده وارد شده و به طرق مختلف صرف مساعد کردن اجرای خود صیانت در آینده می شود، اگر دولت یا کمیسیون بخواهد به پیام رسان ایرانی کمک ریالی یا زیرساختی کند، از این صندوق عرضه می شود. اینها همه از رانت هایی است که توسط این طرح ایجاد می شود.



1400/12/25
18:49:49
5.0 / 5
752
تگهای خبر: آنلاین , اینترنت , اینستاگرام , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۲
طراحی سایت شیک
طراح سایت شیک