چرا هیچگاه نباید گوشت دلفین بخوریم؟
سایت شیک: گوشت دلفین در تعدادی مناطق محبوب است؛ اما فراتر از دغدغه های اخلاقی، دانشمندان زنگ خطر را برای مصرف کنندگان این حیوان دریایی به صدا درآورده اند.
به گزارش سایت شیک به نقل از خبر آنلاین، به نقل از زومیت، بر طبق آزمایش های اخیر در ژاپن، میزان جیوه در گوشت دلفین ها به صورت حیرت انگیزی بالا است. سازمان استرالیایی ای اف دی اعلام نموده که در نمونه هایی از گوشت دلفین گونه ی ریسو، غلظت جیوه تا ۱۰۶ قسمت در میلیون (ppm) و متیل جیوه تا ۱٫۷ ppm ثبت شده؛ رقمی که ۲۶۵ برابر بیشتر از حد مجاز قانونی در ژاپن است. کارشناسان می گویند چنین سطحی از آلودگی می تواند به لطمه های شدید مغزی، بخصوص در جنین ها و کودکان، منجر شود.
البته مورد ثبت شده نه تنها استثنا نیست، بلکه فقط شروع ماجراست. از سال ۲۰۰۳ تاکنون، بارها نمونه های گوشت دلفین در ژاپن مقادیر خطرناکی از جیوه را نشان داده اند؛ حتی در سال ۲۰۰۷ مشخص شد گوشت دلفینی که در مدارس منطقه ی تائی جی سرو می شده، حاوی جیوه ای ۱۰ تا ۱۶ برابر حد مجاز بوده است. یکی از مقام های محلی در آن زمان این گوشت را «پسماند سمی» توصیف کرد.
محققان می گویند دلیل آلودگی گوشت دلفین، جایگاه دلفین ها در رأس زنجیره ی غذایی اقیانوس است که غلظت فلزاتی سمی مثل جیوه با هر پله بالاتر، افزایش شایان توجهی پیدا می کند.
لارس اریک هایم بورگر بواویدا، اقیانوس شناس در مرکز ملی پژوهش های علمی فرانسه، می گوید: «هرچه در زنجیره ی غذایی بالاتر برویم، غلظت جیوه بیشتر می شود. وقتی از حدی بگذرد، برای سلامتی انسان خطرناکست.» به نقل از او، غلظت متیل جیوه در آب دریا خیلی ناچیز است، اما در شکارچیان بزرگ مثل تن یا شمشیرماهی تا پنجاه میلیون برابر افزایش خواهد یافت.
سازمان ای اف دی در گزارش خود تاکید کرده است که مصرف گوشت دلفین، بخصوص برای زنان باردار، مادران شیرده و کودکان، بطور مستقیم سلامت را تهدید می کند. همچنین، قرارگرفتن در معرض مقدار زیاد متیل جیوه در دوران حاملگی می تواند به لطمه مغزی در جنین منجر شود و تماس طولانی مدت با این ماده امکان دارد مرگبار باشد.
خبر خوب این که با نخوردن گوشت دلفین چیزی را از دست نمی دهید. فارغ از احساسات، اعتقادات و باورهای معنوی، حدودا همه ی کسانیکه گوشت دلفین خورده اند، بر سر این مورد توافق دارند که چندان خوش طعم نیست. بیشتر مردم اگر حق انتخاب داشته باشند، ترجیح می دهند گوشت دلفین نخورند.
به طور خلاصه، قرارگرفتن در معرض مقدار زیاد متیل جیوه در دوران حاملگی می تواند به لطمه مغزی در جنین منجر شود و تماس طولانی مدت با این ماده امکان دارد مرگبار باشد. فارغ از احساسات، اعتقادات و باورهای معنوی، حدوداً همه ی کسانی که گوشت دلفین خورده اند، بر سر این مورد توافق دارند که چندان خوش طعم نیست.
منبع: shiksite.ir
این مطلب سایت شیک را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب