سایت شیک : طراحی سایت
یك نشریه آمریكایی منتشر كرد؛

چالش حاکمیت سایبری پیش روی قانونگذاران در آمریکا

چالش حاکمیت سایبری پیش روی قانونگذاران در آمریکا

به گزارش سایت شیک کارشناسان منتقد عملکرد شرکتهای فناوری در آمریکا اعتقاد دارند که حالا زمان اتخاذ نگاهی جدید و آگاهانه در مقابل شرکتها فرا رسیده و باید مبادرت به مقابله با نگاههای انحصاری شرکت ها کرد.


به گزارش سایت شیک به نقل از مهر؛ با اطلاع از وقایع اخیر و چالش های قرار گرفته پیش روی شبکه های اجتماعی، میتوان نتیجه گرفت که شعار دیرینه فیسبوک «سریع حرکت کن و همه چیز را بشکن.»، نگاهی اشتباه برای ایجاد و مدیریت یک پلت فرم فعال در حوزه محتوا بوده است. در مقطع کنونی به نظر می آید که بعضی از اعضای کنگره ایالات متحده آمریکا، با الهام از همین شعار، به دنبال وارد ساختن ضربه به انحصار و قدرت روز افزون فیسبوک هستند. در حالیکه خیلی از هواداران شرکتهای فناوری، رویکرد قانون گذاران آمریکا را نامعقول و عجولانه می دانند و مدعی هستند که مدافعان طرح های یاد شده به عواقب تصمیمات خود فکر نمی کنند؛ اما سناتورهای حاضر در کنگره بر تدوین، تصویب و اجرای قوانین ضد انحصار در جهت ایجاد رقابت پذیری و تضمین تأمین امنیت ملی ایالات متحده آمریکا تاکید دارند. کارشناسان منتقد عملکرد شرکتهای فناوری اعتقاد دارند که حالا زمان اتخاذ نگاهی جدید و آگاهانه فرارسیده است. به نظر می آید آمریکا نیاز دارد مانند مقاطع تاریخی پیشین، یک مرتبه دیگر مبادرت به مقابله با نگاههای انحصاری شرکت ها و صنایع بزرگ کند. از طرفی، راهبردهای حکمرانی فضای مجازی روسیه و چین نیز، مبحث دیگری است که نظریه پرداز های ایالات متحده، خطر ظهور و تقویت آنرا احساس و درک کرده اند.

دولت ایالات متحده آمریکا که زمانی به واسطه فشار و انتقاد بین المللی در مورد در اختیار داشتن انحصار شبکه اینترنت طی سالهای نخست ظهور این پدیده، قدرت و توان اعمال اراده خود بر این فضا را به شرکتهای خصوصی فناوری تفویض کرده بود در مقطع کنونی، با بحران قدرت گیری بیش از اندازه پلت فرم های یاد شده، روبرو شده است. امروزه، آلفابت، شرکت مادر گوگل با در اختیار داشتن ۲۳۶ شرکت فناوری و شرکتهای مایکروسافت، اپل، آمازون و فیسبوک، به ترتیب با ۲۲۵، ۱۰۹، ۸۵ و ۷۹ شرکت زیرمجموعه، صنعت فناوری را به انحصار خود در آورده اند.

با این حال، دیوید سیسلین و امی کلوبشار پیشنهاد دهندگان طرح مقابله با انحصار شرکتهای فناوری با چالش هایی بیشتر از خرد کردن ابر شرکتهای فناوری مواجهند. آنها بی گمان بعد از اجرای طرح یاد شده به نهادی برای نظارت مستقیم بر عملکرد صدها شرکت فناوری کوچک نیاز دارند و اساسا افزایش تعداد فعالان این حوزه، شناسایی مشکلات و تخلفات را بسیار دشوار می سازد. این در شرایطی است که علاوه بر مشکلات و مسائل متناقض موجود در داخل ایالات متحده بر سر نظام حکمرانی فضای مجازی، گفتمان های حاکمیتی متفاوتی در دیگر نقاط دنیا درحال ظهور و پیشرفت است. شرکت هایی چینی چون تنسنت و بایت دنس از یک سو و وی کی و یاندکس در روسیه، از طرفی، با حمایت مستقیم دولتی و سرعتی شگفت آور درحال پیشرفت هستند و همین مساله، سبب مواجه شدن دولت آمریکا با چالش های بین المللی مختلف بر سر راه احیای خود بعنوان رهبر حوزه فناوری جهان، می شود. از همین روی، لیندسی مارک لوئیس، مدیر و عضو سابق هیئت مدیره مؤسسه مطالعاتی «PPI»، طی یادداشتی در وبگاه «The Hill»، به عرضه دیدگاه های خود در جهت بهبود طرح یاد شده پرداخته است. بی گمان نگاهی گذرا به دیدگاه متخصصان حوزه فناوری آمریکا و سفارش های کارشناسان به سیاستمداران این کشور، می تواند ما را در درک بهتر اولویت های حاکمیتی ایالات متحده و جزئیات تلاش این کشور برای تغییر شرایط به نفع خود، یاری کند. به عقیده وی، به جای وارد کردن ضرباتی کاری مانند خرد و تقسیم کردن شرکتهای بزرگ، به راه های هوشمندانه تری برای تسهیل حکمرانی فناوری در داخل و خارج نیاز است. وی در این مورد می نویسد: «اولین و حیاتی ترین قدمی که کنگره می تواند بردارد، تصویب یک قانون جامع حریم خصوصی است که بر مبنای مقررات عمومی حفاظت از داده های اتحادیه اروپا (GDPR) و قانون اخیر حفاظت از داده های مصرف کننده ایالت ویرجینیا طراحی و اجرا شود. با این اقدام، اطمینان حاصل شود که صدمه هایی که از فیسبوک دیده ایم دیگر تکرار نخواهند شد. ایشان در ادامه مقاله خود، به مبحث حکمرانی در لایه محتوا هم پرداخته است: «در مورد حاکمیت محتوا ما باید از کودکان و خانواده های آنلاین محافظت نماییم و آنها را در زمینه درک و ارزیابی نحوه مدیریت مسئولانه محتوا و نشر داده های جعلی، توانمند سازیم. کنگره و دولت بایدن با برداشتن گام های مثبت در این حوزه، می توانند اثری عمیق را برای مقابله با محدودیت های فناوری اتحادیه اروپا ایجاد کنند و به بقیه جهان نشان دهند که یک جایگزین فناورانه و دموکراتیک برای نگاههای دیگر کشورهای جهان چون چین و روسیه، هستند.»

سرمایه گذاری در زمینه «زنجیره تأمین فناوری ایالات متحده» هم یکی دیگر از سفارش های این کارشناس حوزه فضای مجازی به سیاست گذاران آمریکا است. لوئیس اعتقاد دارد که هدایت سرمایه گذاری کلان موجود به حوزه هایی چون رایانش کوانتومی، نیمه هادی ها و هوش مصنوعی، می توانند بار دیگر فاصله آمریکا با رقبای دیرینه چون چین را بالا برند.

لیندسی مارک لوئیس در بحث پایانی خود، به مبحث دیپلماسی سایبری هم اشاره نمود و نوشت: «کنگره و دولت بایدن باید در زمینه مقابله با تهدیدات امنیت سایبری و ایجاد یک محیط نظارتی برای محافظت از زیرساخت های دیجیتالی، با اتحادیه اروپا و سایر دموکراسی ها همکاری کنند.»

این پیشنهاد در حالی عنوان شد که اخیراً خبری در خصوص عزم جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا، برای ایجاد اتحادی با کشورهای قدرتمند اروپایی، جهت توافق برای آینده حکمرانی اینترنت، انتشار یافته است.


منبع:

1400/08/24
15:28:37
5.0 / 5
914
تگهای خبر: آنلاین , اینترنت , دیجیتال , سرمایه گذاری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۵
طراحی سایت شیک
طراح سایت شیک